Δρασεις Απριλίου

4η Δράση Αξιολόγησης σχολικής μονάδας ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, “Ανακύκλωση” 

Την 29η Μαρτίου 2024, επισκέφτηκε το ΕΠΑ.Λ Πλωμαρίου  ο κ. Dirk Schaelicke,
μέλος ΕΤΕΠ του Τομέα Περιβαλλοντικής Μηχανικής Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν σχετικά με την ελαιουργία στο νησί μας και ειδικότερα με την μετατροπή ελαιουργείων από τριών φάσεων σε δύο φάσεων, σχετικά με την απομάκρυνση και διαχείριση των αποβλήτων (κατσίγαρος), καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη εμπειρία ελαιοκομικών εργασιών και συμμετείχαν στην παρουσίαση με εξαιρετικές ερωτήσεις και απορίες επί του θέματος.

 

 

Στις 22 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση αλλά και την επίδραση των μικροπλαστικών στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.  Την εκδήλωση
παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πλωμαρίου καθώς και ενδιαφερόμενοι της περιοχής. Ομιλητής ήταν ο κ. Πιπεράγκας Οδυσσέας, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, συμμετείχε στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού του Let’s do it Greece, καθαρίζοντας όλη την παραλία “Αμμουδέλι”.

Οι τρεις τάξεις των τομέων Γεωπονίας και Προγραμματισμού, πραγματοποίησαν αποκομιδή σκουπιδιών και πλαστικών σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας, ώστε να προστατεύσουν το περιβάλλον και να ομορφύνουν τον τόπο για τους καλοκαιρινούς παραθεριστές της περιοχής.

Ενημερωτική Αφίσα